کلینیک دندانپزشکی آرام

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک :

در زمان های گذشته دندانپزشکان از این نوع ایمپلنت‌ یعنی ایمپلنت متحرک دندان استفاده می کردند. در این نوع از ایمپلنت ها از شیوه خاصی برای کار گذاری استفاده می شد.
به این صورت که دندان های اطراف فضای بی دندان تراش داده شده و بعد از آن ایمپلنت‌های متحرک به آن متصل می شد.

یکی از مشکلاتی که ایمپلنت متحرک دارا بود این بود که سبب آسیب رسیدن به دندان های سالم میشدند که به همین خاطر در مرور زمان از ایمپلنت ثابت استفاده شد. و باید این برتری برای ایمپلنت ثابت ذکر شود که مدل ایمپلنت ثابت به عنوان یک جایگزین مناسب تر و بهتر برای دندان های از بین رفته بوده که تا حد بسیار زیادی می تواند مشکلات دندان مصنوعی را از بین ببرد.

علاوه براین ایمپلنت‌های ثابت را برخلاف ایمپلنت متحرک از پایه های ثابتی درست می کنند که متخصص آن را توسط جراحی در استخوان فک کار می گذارد.

ایمپلنت متحرک چیست و چه کاربردی دارد؟
احتمالا با شنیدن نام ایمپلنت متحرک به یاد همان دندان مصنوعی معروف بی افتید که در زمان های گذشته از آنها استفاده می شد. البته نباید منکر این قضیه شد زیرا تا حدودی ایمپلنت همان دندان مصنوعی بوده است که البته در جای خود ثابت نمی شده است.

دندان مصنوعی

این نوع ایمپلنت های متحرک باعث خواهد شد که در هنگام صحبت کردن و یا مصرف غذا از جای خود کنده شود و باعث آزار و اذیت فرد شود.
اما میتوان با چشم پوشی از این نوع مشکلات قیمت و هزینه ساخت پایین آن را از مزایای ایمپلنت متحرک دانست. مقاومت این نوع ایمپلنت یعنی ایمپلنت های متحرک شاید به استحکام ایمپلنت های ثابت نباشد اما با این حال مقاومت و استحکام قابل قبولی را دارا بودند.

برای تمیز کاری بهتر ایمپلنت متحرک لازم بود که از دهان درآورده شوند اما باید این نکته ذکر شود در صورت در نیاوردن ایمپلنت های متحرک امکان تمیز کاری در داخل دهان وجود داشت.

 

ایمپلنت متحرک و مزایای آن :

ایمپلنت های متحرک بسته به اندازه ی فضای بی دندانی و در انواع مختلف شکل قابلیت طراحی و جایگذاری دارند. این طراحی به صورتی انجام می شود که یک قسمت اکریلی صورتی ساخته شده و به تعداد مورد نیاز دندان مصنوعی بر روی آن قرار می گیرد.

ایمپلنت دندان

از مزایای بارز ایمپلنت های متحرک می توان به کم بودن هزینه ساخت آن اشاره کرد. البته این امکان وجود دارد که در ایمپلنت های متحرک چسبندگی کم باشد و با از جا درآمدن دندان های سبب اذیت فرد شود که بعد از مدتی تصمیم به انجام ایمپلنت های ثابت میگیرد.

از دیگر مزایایی که می توان به آن اشاره کرد تمیز کردن بسیار راحت ایمپلنت متحرک است. از نظر و دیدگاه بعضی از افراد ایمپلنت های متحرک همان دندان های مصنوعی قدیمی است اما باید گفت که اینطور نیست، ایمپلنت های متحرک به عنوان پشتیبان برای استخوان های تحلیل رفته فک قرار می گیرد در صورتی که دندان های مصنوعی قدیمی دارای این مزیت نیستند.

و از جهت دیگر می‌توان گفت که ایمپلنت متحرک نسبت به دندان های مصنوعی قدیمی دارای استحکام بیشتری است و احتمال شکستگی و حتی شل شدن در آن کمتر خواهد بود.
با استفاده از ایمپلنت متحرک، فرد استفاده کننده بدون مشکل میتواند غذاها را بجود و حتی نیز توانایی خوردن مواد غذایی سفت و چسبنده را نیز داشته باشد.

از دیگر مزایای ایمپلنت های متحرک که می تواند شما را راغب به استفاده از آن کند، ظاهر طبیعی است که به چهره ی فرد می دهد. ایمپلنت های متحرک به صورتی ساخته می شوند که به هنگام استفاده فرد و بکارگیری آن کسی قادر به تشخیص نباشد. این نوع ایمپلنت یعنی ایمپلنت متحرک قادر به حفظ استخوان فک هستند و بدین روش از تحلیل رفتن لثه تا حد زیادی پیشگیری می کند.

 

نحوه کارگذاری ایمپلنت های متحرک چگونه است؟

در مرحله اولیه کار متخصص ایمپلنت با دقت و مهارت تمام فیکسچر را با کمک عمل جراحی به استخوان فک وصل می کند. پس از انجام این مرحله نیاز است که فرد مراجعه کننده در یک بازه زمانی ۳ الی ۴ ماه صبر کند تا بافت فک و لثه در سطح سلولی روی ایمپلنت رشد کند. ساخت این پایه های ایمپلنت به نحوی است که با بدن سازگاری داشته و از این رو بدن آن را بخشی از استخوان فک شناسایی میکند.

در این مرحله باید دقت زیادی برای انجام کار در نظر گرفت تا فرم دندان ها با شکل ایمپلنت متحرک همخوانی داشته باشد و ظاهر طبیعی چهره فرد را حفظ کند. از این رو برای این مرحله فرد مراجعه کننده باید یک ماه زمان را درنظر بگیرد. در مرحله انتهایی اتصال تاج ها ب پایه ها انجام می شود که به هنگام غذا خوردن و یا صحبت کردن ایمپلنت دچار لغزندگی نشود.

پروتز متحرک یا ایمپلنت متحرک برای چه کسانی مناسب است؟

ایمپلنت های متحرک برای افرادی مناسب است که با دندان های مصنوعی قدیمی راحت نبودند و قادر به راحت خوردن غذا و حتی تکلم درست نبودند که ایمپلنت متحرک جایگزین بسیار مناسبی برای این افراد است.

البته افرادی هستند که از توده استخوانی کافی برای ایمپلنت های ثابت برخوردار نیستند که این افراد باید از ایمپلنت های متحرک استفاده کنند.
اما در کل باید برای تشخیص بهتر استفاده از انواع ایمپلنت به متخصص دندانپزشکی مراجعه کنید تا با مشورت و راهنمایی به جا شما را از گمراهی نجات دهد.

ایمپلنت‌های متحرک و ایمپلنت های ثابت با توجه به شرایط بیمار و مقاومت استخوان فک به کار گرفته می شود. تصمیم گیری برای انتخاب بستگی به شرایط دندانی بیمار و هزینه های آن دارد. اما تفاوت های مشهود ایمپلنت های متحرک و ثابت بر اساس موارد زیر سنجیده می شود:

زیبایی ظاهری دندان

گفتار و تکلم بهتر

جویدن غذا

تفاوت میزان مقاومت

استفاده راحت تر

نظافت

ایمپلنت های ثابت و متحرک در این زمینه ها با یکدیگر تفاوت دارند.

نحوه مراقبت از ایمپلنت متحرک :

اگر می خواهید استفاده از ایمپلنت دندان متحرک را برای مدت زمان زیادی داشته باشید بهتر است مراقبت های زیر را جدی بگیرید :

اگر به تازگی از ایمپلنت متحرک استفاده میکنید و هنور بطور کامل در جای خود قرار نگرفته است بهتر است برای تمیز کردن آن در جای خود از مسواک نرم استفاده کنید.

هر بار که ایمپلنت های متحرک از دهان خود خارج می کنید حتما آن را شسته و در جای خود قرار دهید.

 

شست و شوی ایمپلنت متحرک

 

اگر از ایمپلنت های خود برای مدت طولانی استفاده نمی کنید حتما آن را در یک لیوان آب نگهداری کنید.

شما میتوانید برای مشاوره و دریافت بهترین درمان برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته ی خود به مرکز دندانپزشکی آرام مراجعه کنید.

منبع :

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/339725/

مقالات مربوطه

تماس با ما