نصب ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک عمومی، متخصص جراحی لثه، جراح دهان و دندان یا متخصص ایمپلنت دندان انجام میشود. دندانپزشک متخصص کاشت دندان و ایمپلنت، نسبت به دندانپزشک عمومی دارای آموزش، تحصیلات، اعتبار و تجربه بیشتری میباشد.
متخصص ایمپلنت جهت کسب تجربه در زمینه کاشت دندان دورههای ویژهای را گذرانده است و از این جهت با دندانپزشک عمومی متفاوت میباشد. متخصصی که امور مربوط به کاشت دندان را انجام میدهد، ایمپلنتولوژیست یا متخصص ایمپلنت دندان نامیده میشود.
متخصص ایمپلنت دندان چه خدماتی ارائه میدهد؟
متخصص ایمپلنت دندان، دارای آموزش و تحصیلات لازم در زمینه فرآیند کاشت دندان در فک میباشد. خدمات ارائه شده توسط متخصص ایمپلنت سبب حفظ سلامت دهان و دندان میشود.
متخصصین ایمپلنت دندان در ارتباط با روشهای ترمیم و جایگزینی دندان دارای مهارت و تجربه زیادی میباشند. تخصص کاشت دندان در رده تخصص مربوط به پروتزهای دندانی قرار میگیرد. تحصیل در حدود دو سال اضافی در مورد کاشت دندان جهت کسب تخصص در این زمینه ضروری است. متخصص کاشت دندان به 300 ساعت آموزش در ارتباط با ایمپلنت دندان نیاز دارد.
متخصص ایمپلنت دندان بایستی در زمینه جراحی مرتبط با کاشت دندان نیز دارای تجربه باشد و در ارتباط با سه نوع مختلف جراحی کاشت دندان از مهارت لازم برخوردار باشد. این نوع متخصصین بایستی در آزمون کتبی و شفاهی در این زمینه نیز نمره قبولی را کسب کرده باشند.
متخصص ایمپلنت دندان میتواند روشهایی مانند کشیدن یا خارج کردن دندان را نیز انجام دهد و با جایگزینی دندانهای از دست رفته، به حفظ سلامت دهان و دندان بیمار کمک کند. استفاده از انواع ایمپلنت و دیگر تجهیزات دندانی میتواند در حفظ ثبات ساختارهای دندانی موثر باشد و از بروز بسیاری از مشکلات دهان و دندان جلوگیری کند.
روشهای مورد استفاده توسط متخصص ایمپلنت
برخی از روشهای مورد استفاده توسط دندانپزشک عمومی، توسط متخصص ایمپلنت دندان نیز به کار برده میشود. با این حال تخصص مربوط به متخصص ایمپلنت به ترمیم و جایگزینی دندان مرتبط میشود. ترمیم دندانها شامل ترمیم پوسیدگی دندان میباشد. در روش جایگزینی دندان، متخصص به جایگزینی دندانهایی که قابل ترمیم نیستند کمک میکند.
متخصص به این منظور از بهترین نوع ایمپلنت استفاده میکند. ایمپلنت نوعی پست فلزی است که توسط متخصص در استخوان فک قرار میگیرد. (پست نوعی میله کوچک میباشد که درون فضای ریشه دندان قرار گرفته میشود). پس از قرارگیری پست فلزی، بافت لثه سبب حفظ ثبات پست میشود. این روش سبب رفع مشکلات مختلف ناشی از پوسیدگی دندان میشود. متخصصین ایمپلنت دندان از بریج، روکش دندان و دندان مصنوعی برای بیماران خود استفاده میکنند.
چه متخصصینی واجد شرایط کاشت ایمپلنت دندان هستند؟
دندانپزشک عمومی
بسیاری از دندانپزشکان عمومی برای جایگزینی دندان از دست رفته از انواع ایمپلت استفاده میکنند. این دندانپزشکان در امور مربوط به پیشگیری از بروز مشکلات دندانی و ترمیم جزئی دندان دارای مهارت و تجربه میباشند. دندانپزشکان عمومی در ارتباط با جراحی دهان و دندان دارای تجربه کمی هستند و کمتر از دیگر از متخصصین برای کاشت دندان واجد شرایط هستند.
دندانپزشک زیبایی
دندانپزشکان زیبایی در زمینه افزایش زیبایی ظاهری دهان و دندان دارای تجربه هستند. به همین دلیل، این دندانپزشکان استفاده از ایمپلنتهای با ظاهر طبیعی را به جای استفاده از دندان مصنوعی توصیه میکنند. امکان دارد برخی از دندانپزشکان زیبایی، خودشان کاشت دندان را انجام دهند ولی معمولا در این زمینه جهت دستیابی به بهترین نتیجه با جراحان دهان و دندان همکاری میکنند.
متخصص جراحی لثه
متخصصین جراحی لثه به منظور یادگیری مهارت و دانش لازم برای درمان مشکلات مربوط به لثه و فک به دو سال آموزش اضافی نیاز دارند. متخصصین جراحی لثه نسبت به دندانپزشکان عمومی در این زمینه دارای تجربه بیشتری میباشند. در نتیجه این متخصصین بیش از دندانپزشکان عمومی واجد شرایط جهت نصب ایمپلنت دندان هستند.
جراح دهان و دندان
جراحان دهان و دندان بیش از دیگر متخصصین دندان در زمینه ایمپلنت و کاشت دندان دارای صلاحیت لازم هستند. کاشت ایمپلنت یک روش جراحی محسوب میشود و ایمپلنت بایستی محکم در استخوان فک نگه داشته شود. با مراجعه به دندانپزشکی که به طور مداوم از روش جراحی برای کاشت ایمپلنت استفاده میکند، از دستیابی به نتیجه موفقیتآمیز اطمینان حاصل میشود. برخی از بیماران بایستی پیش از کاشت ایمپلنت، توسط جراح دهان و دندان از پیوند استخوان استفاده کنند.
جهت کاشت دندان بایستی به چه متخصصی مراجعه شود؟
تصمیمگیری در ارتباط با انتخاب متخصص مورد نظر برای کاشت ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد. افرادی که به دفعات زیاد به دندانپزشک عمومی یا زیبایی مراجعه کردهاند، امکان دارد برای کاشت بهترین نوع ایمپلنت نیز به این پزشکان مراجعه کنند. در برخی از موارد، درمان زیر نظر مستقیم متخصص جراحی لثه انجام میشود.
اشخاصی که به دنبال بهترین متخصص کاشت دندان هستند و اطلاع چندانی در این مورد ندارند بایستی با جراح دندان و دهان مشورت کنند. جراح دندان و دهان دارای بیشترین میزان تجربه و مهارت برای ارائه هر گونه کمک مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت میباشد. در صورتی که شخص به پیوند استخوان نیاز داشته باشد، جراح در ابتدا از این روش استفاده کرده و سپس کاشت ایمپلنت را انجام خواهد داد.
نحوه یافتن بهترین متخصص ایمپلنت در گیشا
امکان دارد در روند کاشت ایمپلنت دندان از مهارت متخصصینی مانند متخصص جراحی لثه، جراح دهان و فک و صورت، متخصص پروتزهای دندانی و در برخی مواقع متخصص گوش و حلق و بینی استفاده شود.
ایمپلنت دندان با بافت لثه و استخوان زیرین دارای ارتباط نزدیکی میباشد بنابر این متخصص جراحی لثه گزینه بسیار مناسبی برای نصب ایمپلنت محسوب میشود. متخصص جراحی لثه و متخصص جراحی دهان و صورت و فک در زمینه جراحی ایمپلنت دارای مهارت و تجربه لازم میباشند.
بهترین روش جهت اطمینان از دارا بودن مهارت لازم توسط دندانپزشک عمومی در زمینه انجام جراحی ایمپلنت این است که از دندانپزشک در ارتباط با کسب مدارک لازم از مراجع معتبر در این زمینه پرسشهای لازم مطرح شود.
اشخاص در زمان انتخاب متخصص ایمپلنت در تهران بایستی از هدف خود برای جراحی به طور کامل اطلاع داشته باشند تا در نهایت به نتیجه رضایتبخش دست پیدا کنند. در زمان انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت بایستی به طور دقیق در این زمینه ارزیابی لازم انجام شده و تمامی سوالات مورد نیاز از جانب بیمار مطرح شوند. متخصصین ایمپلنت برای چندین سال تحت آموزش لازم قرار گرفتهاند بنابر این یافتن بهترین متخصص ایمپلنت که از اعتبار لازم برخوردار باشد ضروری است. جهت انتخاب متخصص ایمپلنت بایستی به نکات زیر توجه شود.
معرفی متخصص مورد نظر
بسیاری از دوستان، وابستگان و اعضای خانواده از روش کاشت دندان استفاده کردهاند. در این صورت میتوان برای معرفی و انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت دندان در تهران از توصیه و کمک آنها استفاده کرد. همچنین میتوان وبسایت متخصص مورد نظر را بررسی کرده، با آنها تماس گرفته و سوالات مورد نظر را با آنان مطرح کرد. همچنین بیمار میتواند در جلسه مشاوره حضوری با متخصص نیز شرکت کند. دندانپزشک فعلی بیمار نیز میتواند متخصص ایمپلنت مورد نظر را به بیمار معرفی کند.
بررسی نتایج درمان توسط متخصص ایمپلنت
بسیاری از متخصصین مدارک و نتایج درمان بیماران خود مانند تصاویر مربوط به قبل و بعد از درمان را در اختیار دارند. این مدارک معمولا در مطب دندانپزشکی قرار گرفته است ولی در برخی از مواقع در وبسایت یا صفحات شبکههای اجتماعی نیز قابل مشاهده هستند. در این صورت میتوان بازدید افراد از این صفحات را بررسی کرد. با استفاده از این بازدیدها میتوان ایدهای از کیفیت کار متخصص مورد نظر و نحوه درمان توسط او را به دست آورد. همچنین بایستی از مراجعه به متخصصینی که تعداد زیادی نظرات منفی در صفحات اجتماعی و وبسایت آنها موجود میباشد خودداری کرد.
بررسی اعتبار متخصص ایمپلنت
بیمار بایستی اعتبار و سابقه متخصص ایمپلنت را بررسی کند. معمولا محل تحصیلات و میزان تحصیلات متخصص بر روی وبسایت متخصص ایمپلنت مورد نظر قابل مشاهده است.
مشورت با متخصص ایمپلنت در جلسه مشاوره
در جلسه مشاوره بایستی به طور کامل با متخصص در تمامی موارد لازم مشورت شود. برای این منظور باید اطمینان حاصل شود که متخصص از نگرانیهای بیمار آگاه است و بیمار نیز باید توصیههای ارائه شده از جانب متخصص را به طور کامل رعایت کند. در صورتی که برخی از مسائل برای بیمار نامشخص است بایستی حتما در این مورد از متخصص سوالهای لازم پرسیده شود. همچنین در ارتباط با مواردی مانند ماندگاری ایمپلنت و استفاده از ایمپلنت در روز جراحی بایستی تمامی سوالات با متخصص در میان گذاشته شود.
برخورداری از آرامش در زمان کاشت دندان
در صورتی که بیمار در روز درمان از آرامش برخوردار باشد، رضایت او از روند درمان افزایش پیدا خواهد کرد. تا زمانی که بیمار در روز درمان احساس راحتی، آرامش و آسودگی داشته باشد و از روند درمان توسط متخصص و دیگر کارکنان اطمینان داشته باشد، در پایان کاشت ایمپلنت از نتیجه درمان رضایت کافی خواهد داشت.
سوالاتی که بایستی از متخصص ایمپلنت پرسیده شود.
سوالاتی که بایستی از متخصص ایمپلنت پرسیده شود شامل موارد زیر میباشند:
- تجربههای درمانی متخصص ایمپلنت شامل چه مواردی میباشند؟
- متخصص تا به حال چند مرتبه از روش کاشت دندان استفاده کرده است؟
- متخصص ایمپلنت از چه نوع برند ایمپلنت استفاده میکند؟
- گارانتی ایمپلنت مورد استفاده شامل چه مواردی میباشد؟
- در هر روش درمانی امکان دارد مشکلاتی پیش بیاید و هیچ جراحی بدون عوارض نمیباشد. در صورت بروز مشکل متخصص چه اقداماتی را انجام خواهد داد؟ آیا از تجربه و مهارت متخصص در رسیدگی به هر گونه مشکل اطمینان دارید؟
- متخصص چه نوع اقدامات پس از درمان را ارائه میدهد؟
کاشت ایمپلنت شامل مواردی مانند کنترل و مراقبت از بافت، اقدامات مراقبتی پس از درمان، طرحریزی برنامه درمان و اقدامات مورد نیاز در صورت عدم موفقیت نتیجه درمان میباشد.
مشاوره پزشکی و توافق دندانپزشک و بیمار مبنی بر آغاز روند درمان
زمانی که بیمار در ارتباط با کاشت ایمپلنت تصمیمگیری کرد، مرحله بعد شامل مشاوره کامل پزشکی میباشد. در جلسه مشاوره، سابقه پزشکی و دندانپزشکی بیمار بررسی میشود. در این ارتباط دهان به طور کامل معاینه شده و از رادیوگرافی (تصویربرداری با اشعه ایکس) و قالبگیری از دندانها استفاده خواهد شد.
به این ترتیب، دندانپزشک برنامه کامل درمانی را طرحریزی خواهد کرد. در این مرحله توصیه میشود که در ارتباط با هر گونه برنامه مانند برنامه سفر، مشکلات شغلی یا مالی که ممکن است در روند درمان تاثیر میگذارند با دندانپزشک مشورت شود.
کسب اطلاعات از دندانپزشک در ارتباط با برنامه درمانی کاشت ایمپلنت بسیار اهمیت دارد. بیمار بایستی از مزایا، معایب، محدودیتها، عوارض و نتایج درمان به طور کامل اطلاع داشته باشد.
پس از کسب اطلاع از موارد فوق و پاسخ به تمامی سوالات، از بیمار خواسته میشود که فرم رضایتنامه را پیش از آغاز درمان امضا کند.
هزینه ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان در مقایسه با دیگر روشهای جایگزینی دندان، در ظاهر بسیار گرانقیمت به نظر میرسد. با این حال دندان مصنوعی و بریج که جایگزین ایمپلنت محسوب میشوند معمولا بایستی هر 5 تا 10 سال یک بار تعمیر یا تعویض شوند. هزینه استفاده از این موارد میتواند از قیمت ایمپلنت دندان بیشتر شود. ایمپلنت دندان در صورت مراقبت کافی میتواند در طول مدت عمر شخص ماندگار باشد. این روش همچنین از تخریب استخوان فک جلوگیری میکند. دندان مصنوعی و بریج دارای چنین قابلیتی نیستند.
هزینه ایمپلنت دندان شامل هزینه قرارگیری پست، اباتمنت و روکش میباشد. هزینه پیوند استخوان، خارج کردن دندان، سی تی اسکن و تصویربرداری با اشعه ایکس به طور جداگانه محاسبه میشود. همچنین قیمت ایمپلنت دندان به موارد زیر نیز بستگی دارد:
تجربه دندانپزشک
هر چه تجربه دندانپزشک بیشتر باشد، هزینه ایملنت افزایش پیدا میکند چرا که مراجعه به متخصص با تجربه و ماهر سبب کاهش خطرات و عوارض ناشی از درمان میشود.
مواد مورد استفاده
ایمپلنت معمولا از تیتانیوم یا زیرکونیوم ساخته میشود. کیفیت این مواد بر هزینه درمان تاثیر میگذارد.
اقدامات اولیه
در صورت نیاز به اقدامات اولیه مانند خارج کردن دندان، بالا بردن کف سینوس و پیوند استخوان، کل هزینه نصب ایمپلنت افزایش پیدا میکند.
لابراتوار
هزینه روکش دندان به لابراتواری که دندانپزشک با آن همکاری میکند بستگی دارد.
محل جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی
امکان دارد محل جغرافیایی کلینیک دندانپزشکی بر قیمت ایمپلنت تاثیر بگذارد.
ویژگیهای ایمپلنت
ایمپلنتهای دندان به طور جداگانه برای هر فرد طراحی میشوند. به همین علت هزینه ایمپلنت دندان برای هر فردی متفاوت میباشد.
با مراقبت کافی، ایمپلنت دندان میتواند در طول عمر شخص ماندگار باشد. صرف زمان و هزینه کافی در این زمینه میتواند سبب رفع مشکلات و نگرانیهای مرتبط با دندان در آینده شود.