ایمپلنتها، پایههای زیست سازگار کوچکی از جنس تیتانیوم هستند که بوسیله جراحی در استخوان فک کاشته میشوند تا بتوانند تاج دندانی، بریج یا پروتز دندانی را در جای خود نگهدارند.
پایه ایمپلنت با استخوان فک ادغام شده و میتواند به دندان مصنوعی متصل شده و آنرا در جای خود ثابت نگهدارد. بعد از اینکه مرحله کاشت و ادغام پایه ایمپلنت با استخوان فک کامل شد و محل جراحی بهبود یافت، دندانپزشک تاج دندانی جایگزین را بروی این پایهها نصب میکند.
ایمپلنت های دندانی DIO با استفاده از تکنولوژی مدرن و بروز تولید میشوند تا امکان کاشت کاملا دیجیتال ایملپنت را فراهم کنند. با استفاده از این ایمپلنتها، در تمامی مراحل از اسکن و عکسبرداری دیجیتالی گرفته تا مدل سازی سه بعدی کامپیوتری و کاشت، سیستم کاملا دیجیتالی امکان تجزیه و تحلیل و بررسی دقیق هر جنبه از پروسه کاشت ایمپلنت دندانی را فراهم میسازد. جهت دریافت مشاوره رایگان برای کاشت ایمپلنت دیجیتال میتوانید با ما تماس بگیرید.
در ایمپلنت دیجیتال، از فناوری مدل سازی سه بعدی کامپیوتری برای استخوان فک استفاده میشود تا امکان کاشت و جاگذاری دقیق ایمپلنت فراهم شود. فرآیند کاشت ایمپلنتهای دندانی DIO نیز پروسه کاشت را به مراتب سادهتر و سریعتر میکند. کاهش زمان جراحی به منزله کاهش خطر ابتلا به عفونت بوده و از طرفی منجر به بهبودی و التیام سریعتر پس از جراحی میشود.
مزایای ایمپلنت دیجیتال چیست؟
ایمپلنت دیجیتال دندان مزایای متعددی دارد که عبارتند از:
- بازیابی عملکرد دندانها با بهترین گزینه درمانی برای جایگزینی دندانهای طبیعی از دست رفته.
- بهبود جنبه زیبایی شناسی و ظاهری دندانها و زیبایی طرح لبخند
- شباهت زیاد ایمپلنت به دندانهای طبیعی و راحتتر بودن آن نسبت به دندان مصنوعی سنتی، موجب بهبود تکلم و راحتی فرد حین صحبت کردن میشود.
- از تحلیل استخوان فک جلوگیری کرده و موجب حفظ ساختار صورت فرد میشود.
- غذا خوردن با ایمپلنت دندانی نسبت به دندان مصنوعی سنتی راحتتر بوده و بقدری محکم و قوی است که در برابر فشار ناشی از گاز گرفتن غذا بخوبی مقاومت داشته باشد.
- با کاشت ایمپلنت دندانی دیگر نگرانی در مورد پوسیدگی آنها نخواهید داشت. اگر چه با وجود کاشت ایمپلنت نیز همچنان باید ویزیت منظم دندانپزشکی خود را انجام دهید تا از سلامتی دهان و دندان و لثه خود مطمئن شوید.
- کاشت ایمپلنت دیجیتال به نگه داشتن سایر دندانها در موقعیت صحیح خود کمک کرده و مانع از فشاری میشود که موجب جابجایی دندانها شود.
- ایمپلنت دیجیتال بر خلاف دندان مصنوعی سنتی حین خنده، عطسه، غذا خوردن یا سرفه کردن از دهان نمیافتد و موجب خجالت زدگی فرد نمیشود.
- ماندگاری و دوام ایمپلنت دیجیتال به مراتب بیشتر از دندان مصنوعی سنتی و بریج دندانی است. با اینکه تاج دندانی ممکن است نیاز به تعویض داشته باشد اما اگر بدرستی از ایمپلنت خود مراقبت کنید، میتواند تا یک دهه یا حتی بیشتر نیز ماندگاری و دوام داشته باشد.
- در مقایسه با روش سنتی کاشت ایمپلنت، ایمپلنت دیجیتال مزایای بیشتری دارد. به دلیل تکنولوژی بروز و مدرن مورد استفاده در این نوع ایمپلنت از مراحل عکسبرداری و اسکن گرفته تا کاشت، کل فرآیند سادهتر و سریعتر شده و در نتیجه این امر، ایمپلنت دیجیتال دقت بالای کاشت و کم شدن تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشک را به همراه دارد.
- به دلیل اینکه جراحی در ایمپلنت دیجیتال بدون برش یا بخیه انجام می شود، آسیب کمتری نیز به بافت لثه میرسد و این امر منجر به بهبودی سریعتر میشود.
- استفاده از ایمپلنت دندانی DIO نیز موجب کم شدن درد و ناراحتی و افزایش رضایت بیمار میشود.
ایمپلنت دیجیتال چگونه انجام می شود؟
در ایمپلنت دیجیتال، از راهنمای جراحی دیجیتالی و فناوری مدل سازی سه بعدی کامپیوتری استخوان فک استفاده میشود تا وضعیت استخوان و عصب در محل کاشت ایمپلنت مشخص شود. با این اطلاعات، دندانپزشک قادر است برنامه ریزی دقیقی برای جراحی داشته باشد و کاشت را با حداقل برش، انجام بدهد. در نتیجه، در جراحی ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت سنتی، درد و ناراحتی بیمار بدلیل کوچکتر بودن محل برش کمتر خواهد بود.
استفاده از راهنمایی دیجیتالی دقیق حین جراحی موجب میشود تا هیچگونه آسیبی به بافتهای مجاور وارد نشود و عصب صدمهای نبینند. راهنمای جراحی باعث می شود تا دندانپزشک برشهای ریز اما دقیقی برای کاشت ایمپلنت ایجاد کند و جراحی با دقت بالا صورت بگیرد.
ایمپلنت دیجیتال بهتر است یا ایمپلنت به روش رایج؟
به دلایل متعددی امروزه اکثریت بیماران ایمپلنت دیجیتال را به روش کاشت سنتی و رایج ترجیح میدهند. یکی از بزرگترین تفاوتهای این دو روش، در نحوه انجام خود جراحی است. ایمپلنتهای دندانی DIO هم نیازی به آماده سازی فلپ(ناحیه بی دندان) یا برش برای قرار دادن در زیر لثه ندارند و این بهترین ویژگی این روش کاشت ایمپلنت است. اکثریت بیماران نیز تحمل بریدگی و خونریزیهای شدید را ندارند. از اینرو، به کمک این تکنولوژی جدید، دندانپزشکان اصلاً مجبور نیستند از چاقوی جراحی برای کاشت ایمپلنت استفاده کنند. در محل جراحی تنها ۲ سوراخ ایجاد شده و از طریق آنها ایمپلنت در استخوان فک جاسازی میشود. این امر به معنای به حداقل رسیدن درد و خونریزی و به حداقل رسیدن آسیب بافت نرم و بخیه کمتر نسبت به روش کاشت سنتی است.
دندانپزشکان معمولاً قبل از بررسی واجد شرایط بودن بیمار برای کاشت ایمپلنت، سابقه پزشکی و سابقه مصرف داروی بیمار را بررسی میکنند. در این حالت، دندانپزشک بدنبال بررسی مواردی نظیر بیماریهای زمینهای از قبیل دیابت است که مانع از استفاده از جراحی برای بیمار میشود. با این حال، به لطف فناوری پشرفته ایمپلنت دیجیتال، حتی بیماران دیابتی نیز میتوانند با رعایت اقدامات احتیاطی، واجد شرایط دریافت ایمپلنت دندانی باشند. این بدان معناست که جراحی در این روش به حداقل رسیده و بنابراین احتمال درد و التهاب پس از عمل به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. دوره نقاهت پس از عمل نیز به حداقل رسیده و بهبودی تسریع میشود و این امر موجب میشود تا حتی بیمارانی که به فشار خون بالا هم مبتلا هستند بتوانند ایمپلنت دیجیتال را دریافت کنند.
سومین عامل کلیدی و مهم در برتر بودن ایمپلنت دیجیتال نسبت به ایمپلنت سنتی و رایج این است که در این روش، زمان صرف شده برای تمکیل عمل بسیار کوتاهتر میشود. در ایمپلنت دیجیتال با استفاده از اسکن ۳ بعدی دهان و تکنیکهای جدید و بروز، دندانپزشک در کمتر از ۲۰ دقیقه کاشت ایمپلنت را انجام میدهد. با اینکه در نقطه مقابل، عواملی اعم از فرآیند طراحی و ایجاد فلپ، رادیوگرافیهای متعدد، خونریزی و ابزار نامناسب موجب میشوند تا عمل کاشت در روش سنتی حداقل ۱ ساعت طول بکشد. از طرفی، ایمپلنت دیجیتال برای افرادی که بدلیل مشغله کاری و سایر عوامل نمیتوانند زمان زیادی صرف ویزیت دندانپزشکی بکنند، روش بسیار مناسبی است.
ایا ایمپلنت دیجیتال درد کمتری دارد؟
طی جراحی کاشت ایمپلنت به روش سنتی، لثه در تمامی مراحل کاشت ایمپلنت بریده میشود. به همین دلیل امروزه اکثریت بیماران ایمپلنت دیجیتال را ترجیح میدهند. ایمپلنت دیجیتال با حداقل برش انجام میشود و طی آن از اسکن ۳ بعدی برای بررسی وضعیت استخوان و عصب محل کاشت استفاده میشود. از سوی دیگر ، کاشت به روش سنتی مستلزم ایجاد یک برش بزرگ و عمیق در لثه تا استخوان فک است.
اما در ایمپلنت دیجیتال، سوراخ هایی که دندانپزشک برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد میکند بقدری کوچک هستند که اصلا نیازی به بخیه زدن ندارند. این امر نه تنها دوره نقاهت را کوتاهتر میکند، بلکه خطر تورم، خونریزی و عفونت را نیز کاهش می دهد. معمولا کل جراحی کاشت ایمپلنت دیجیتال برای هر ۱ الی ۲ دندان تقریبا ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان میبرد.
معایب ایمپلنت دیجیتال چیست؟
از نظر فنی ایمپلنت دیجیتال فرق زیادی با ایمپلنت معمولی ندارد و فقط از نظر تکنولوژی و طول درمان با یکدیگر متفاوت اند. به همین دلیل ایمپلنت دیجیتال به نسبت ایمپلنت معمولی معایب زیادی ندارد و مهم ترین نکته تفاوت قیمتی این دو روش است. ایمپلنت دیجیتال با توجه به جدید بودن آن به نسبت ایمپلنت معمولی گران تر است ولی با توجه به مزیت های آن و همچنین سرعت اجرا و بهبودی آن می توان گفت که ایمپلنت دیجیتال می تواند ارزش سرمایه گذاری داشته باشد.
هزینه ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟
۵ عاملی که می توانند بر هزینه عمل تأثیر بگذارند عبارتند از:
- تعداد دندانهایی که باید جایگزین شوند: هرچه تعداد دندانهایی که باید جایگزین شوند بیشتر باشد، طبیعتا هزینه عمل نیز بیشتر خواهد بود. بسته به وضعیت سلامت دهان و دندان و لثه، گاها ممکن است نیاز باشد که چندین دندان را همزمان جایگزین یا تعویض کنید که این امر بر هزینه ایمپلنت شما تاثیرگذار خواهد بود.
- موقعیت و محل دندان: بسته به موقعیت و محل دندانی که نیاز به جایگزینی دارد، ممکن است برای دستیابی به نتایج بهتر و برای اینکه دندانهای جلویی با خط فک همخوانی داشته باشد و لبخند زیباتری ایجاد شود، به ایجاد تغییرات جزئی در دندانها نیاز داشته باشید. به همین دلیل، موقعیت و محل برخی دندانها موجب نیاز به کار بیشتر میشود که این امر هزینه را افزایش میدهد.
- تراکم و حجم استخوان فک: برای اینکه کاشت ایمپلنت موفقیت آمیز باشد، باید حجم استخوان فک شما برای نگهداشتن پایه تیتانیومی کافی باشد. چنانچه حجم استخوان فک شما مناسب نباشد باید پیوند استخوان دریافت کنید که این امر نیز موجب افزایش هزینه شما خواهد شد.
- کشیدن دندان: چنانچه دندانی که نیاز به جایگزین شدن دارد نیفتاده باشد، باید کشیده شود. کشیدن دندان نیز هزینه خود را دارد.
- سلامت کلی دهان و دندان: اگر به بیماری لثه یا سایر بیماریهای دهان و دندان مبتلا باشید، احتمالا قبل از کاشت ایمپلنت و برای دستیابی به بهترین نتیجه، به درمان آنها نیاز خواهید داشت که این امر نیز بر هزینه عمل شما تاثیرگذار خواهد بود.
سوالات متداول
ادغام ایمپلنت با استخوان فک چه مدت طول می کشد؟
معمولا ادغام ایمپلنت با استخوان فک 4 تا 6 ماه طول میکشد که این مدت زمان به کیفیت استخوان نیز بستگی دارد.
واژه دیجیتال در حوزه دندانپزشکی دیجیتال به چه معناست؟
دندانپزشکی دیجیتال به کاربرد فناوری یا ابزارهایی اشاره دارد که بجای استفاده از ابزارهای مکانیکی یا الکتریکی در آن از تجهیزات و ابزار دیجیتالی یا کامپیوتری استفاده میشود.
چرا دندانپزشکی دیجیتال مهم است؟
مهمترین مزیت دندانپزشکی دیجیتال، بهبود کیفیت کار و افزایش راحتی بیمار است. برای مثال، ایمپلنت سنتی به دلیل مرحله قالب گیری میتواند برای بیمار ناراحت کننده باشد. اما امروزه به کمک اسکنر ۳ بعدی دهان، بهره وری، کارایی و دقت به حد زیادی افزایش پیدا کرده است.
پرینت یا اسکن سه بعدی در دندانپزشکی به چه معناست؟
پرینترهای سه بعدی دندانپزشکی به کمک لیزر، مایعی را تحت هدایت کامپیوتر برای ساخت اشیاء کوچک با جزئیات پیچیده پلیمریزه می کنند.