کلینیک دندانپزشکی آرام

اصلاح طرح لبخند: انواع روش ها (لمینت، کامپوزیت و …)

اصلاح طرح لبخند به مجموعه کارهایی گفته می­ شود که برای زیباتر کردن لبخند و ظاهر دندان ها استفاده می­ شوند. امروزه روش‌های بسیار متنوعی برای اصلاح طرح لبخند وجود دارد که اکثر افراد می­ توانند از این روش‌ها برای داشتن لبخندی زیبا بهره ببرند. برخی از این روش ­ها شامل موارد زیر می ­باشد:

برای اصلاح طرح لبخند مواردی مانند ظاهر کلی صورت، رنگ پوست و مو، ظاهر و رنگ دندان‌ها، بافت لثه و لب‌ها بایستی در نظر گرفته شوند. اصلاح طرح لبخند به دلایل مختلفی انجام می‌شود و با توجه به نیازهای متقاضی به این منظور برنامه‌ریزی خواهد شد.

اصلاح طرح لبخند به رفع چه مشکلاتی می‌پردازد؟


اصلاح طرح لبخند به رفع چه مشکلاتی می‌پردازد؟

برخی از مواردی که توسط دندان‌پزشک جهت اصلاح طرح لبخند در نظر گرفته می‌شوند شامل موارد زیر می‌باشند:

رنگ دندان: پرکردگی‌های آمالگام یا نقره‌ای را می‌توان با کامپوزیت به رنگ دندان جایگزین کرد. سفید کردن دندان نیز می‌تواند سبب بهبود رنگ دندان‌های لکه‌دار شود. رنگ دندان برای استفاده در مواردی مانند ونیر، روکش، بریج، کامپوزیت و ایمپلنت از اهمیت زیادی برخوردار است.

در ارتباط با رنگ دندان بایستی توجه داشته باشید که تیرگی یا تغییر رنگ دندان می‌تواند نشان‌دهنده سالخوردگی باشد. رنگی که دندان‌پزشک برای سفید کردن دندان‌ها و لمینت انتخاب می‌کند، با توجه به رنگ پوست صورت و موهای متقاضی به دقت ارزیابی می‌شود. دندان پزشکان در جهت اصلاح طرح لبخند و رفع عیب‌های ظاهری دندان‌ها از تجربه و مهارت لازم در این زمینه برخوردار هستند.

راستا و فضای بین دندان‌ها: در برخی از مواقع امکان دارد دندان‌ها  کج باشند و یا فاصله بین‌شان وجود داشته باشد. در مورد اصلاح طرح لبخند با ارتودنسی بایستی دقت شود که می‌توان با استفاده از ارتودنسی و اینویزیلاین و یا لمینت ظاهر دندان‌ها را اصلاح کرد.

دندان‌های از دست رفته: دندان‌های که از دست رفته و افتاده باشند می‌توانند بر ظاهر دهان و نحوه قرارگیری‌ دندان‌ها تاثیر منفی بگذارند و همچنین سبب افزایش احتمال پوسیدگی دندان شوند. در این حالت استفاده از ایمپلنت یا بریج ضروری می‌باشد.

هماهنگی و تعادل بین‌ دندان‌ها: دندان‌پزشک می‌تواند از روش‌های مختلفی برای بهبود ظاهر دندان‌های ناهموار یا شکسته استفاده کند.  همچنین لبخند لثه‌ای را می‌تون به منظور بهبود وضعیت ظاهری دندان‌ها، اصلاح کرد.

برجسته کردن لب‌ها و جوان‌سازی صورت: می‌توان از روش‌های اصلاح طرح لبخند مانند ارتودنسی و یا جراحی دهان و فک جهت رفع ظاهر سالخورده صورت و جوان‌سازی استفاده کرد.

دندان‌پزشک جهت طرح‌ریزی برنامه درمانی و دستیابی به اهداف مود نظر، با متقاضی همکاری خواهد کرد. این برنامه درمانی امکان دارد شامل روش‌های مختلفی مانند سفید کردن دندان‌ها، استفاده از باندینگ کامپوزیت، لمینت، روکش دندان، ارتودنسی، جراحی فک و دهان و رفع لبخند لثه‌ای باشد.

علاوه بر رنگ، راستا و تعادل دندان‌ها، موارد دیگری نیز مرتبط با دهان و دندان‌ها وجود دارند که دندان‌پزشک در زمان طرح‌ریزی برنامه درمانی آن‌ها را در نظر می‌گیرد. این موارد شامل:

طول دندان‌ها: طول دندان‌ها به زیبایی ظاهر دهان و دندان مرتبط می‌باشد. افزایش سن سبب ساییدگی و کوتاه‌تر شدن دندان‌ها شده و و لبخند لثه‌ای نیز باعث می‌شود که دندان‌ها کوتاه‌تر به نظر برسند. درمان و رفع کوتاهی دندان‌ها شامل تغییر شکل دندان و افزایش طول دو دندان مرکزی جلو با استفاده از باندینگ کامپوزیت یا لمینت می‌باشد. در صورت وجود لبخند لثه‌ای، دندان‌پزشک با استفاده از لیزر در خط لثه تغییر ایجاد می‌کند. در صورت لزوم امکان دارد جهت افزایش طول تاج دندان، متقاضی به متخصص و جراح لثه معرفی می‌شود.

افزایش طول تاج می‌تواند بر ظاهر کلی صورت تاثیر بگذارد. برای مثال داشتن دندان‌های خوش‌فرم، بلند و مربعی می‌توانند باعث شوند که شخص دارای صورت گرد، لاغر به نظر برسد.

خط لبخند: خط لبخند یک خط فرضی است که از لبه‌های دندان‌های فوقانی از یک طرف تا طرف دیگر امتداد دارد و بایستی مشابه انحنای لب پایین در زمان لبخند زدن باشد. این خط فرضی برای کمک به تعیین اندازه دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تناسب دندان‌ها: دندان‌پزشک دندان‌ها را ارزیابی می‌کند تا از تناسب دندان‌ها اطمینان حاصل کند. در نظر بیشتر افراد، برای داشتن لبخند متناسب دو دندان‌ جلویی بایستی نمایان و غالب باشند و نسبت عرض به طول آن‌ها نیز بایستی 4 به 5 باشد. این نسبت، طول و عرض سایر دندان‌ها برای داشتن لبخندی زیبا را مشخص می‌کند.

بافت و ویژگی‌های دندان‌ها:  دندان‌پزشک ویژگی روکش یا لمینت دندان را ارزیابی کرده تا بتواند ویژگی‌های مورد نظر را در شخص ایجاد کند و همچنین ظاهر دندان‌های متقاضی را با ظاهر مشابه دندان‌های طبیعی مطابقت دهد.

چه افرادی به اصلاح طرح لبخند نیاز دارند؟


چه افرادی به اصلاح طرح لبخند نیاز دارند؟

در واقع تعداد کمی از افراد دارای دندان‌های بی‌نقص هستند و بسیاری از افراد در طول زندگی به ترمیم دندان‌های خود نیاز دارند. امکان دارد شخص در موارد زیر به ترمیم دندان‌ها و اصلاح طرح لبخند نیاز داشته باشد:

  • از بین بردن فضا و جای خالی بین دندان‌ها
  • بهبود وضعیت قرارگیری دندان‌ها بر روی یکدیگر
  • برداشتن دندان‌ها آسیب‌دیده، پوسیده و یا ضعیف
  • رفع مشکلات مرتبط با فک
  • بهبود ظاهری دهان و دندان و رفع عیوب ظاهری دندان‌ها
  • اصلاح لبخند لثه‌ای
  • رفع تغییر رنگ و لکه دندان
  • بهبود ظاهر و جوان‌سازی صورت

وجود هر  گونه مشکل در ظاهر دندان‌ها و لبخند باعث می‌شود که شخص نتواند خصوصا در حضور دیگران احساس اعتماد به نفس و آرامش داشته باشد. کلینیک دندانپزشکی آرام با بهره‌گیری از دندانپزشکان متخصص و مجرب و استفاده از بهترین مواد و امکانات روز دنیا آماده­ی ارائه­ ی انواع خدمات دندانپزشکی مرتبط با اصلاح طرح لبخند شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در زمینه اصلاح طرح لبخند در تهران می­توانید با شماره‌های: 09380810018 و 02188263861 تماس حاصل نمایید.

مزایای اصلاح طرح لبخند


مزایای اصلاح طرح لبخند

اصلاح طرح لبخند سبب بهبود زیبایی ظاهری و افزایش اعتماد به نفس شخص می‌شود. در این حالت متقاضیان در حضور دیگر احساس بهتری را تجربه می‌کنند. دندان و لبخند نفش تاثیر بسیار زیادی بر ظاهر شخص دارد. به این ترتیب، اشخاصی که دارای دندان‌های آسیب‌دیده هستند، پس از اصلاح طرح لبخند از ظاهری کاملا متفاوت و زیبا بهره‌مند خواهند شد. مزایای اصلاح طرح لبخند شامل موارد زیر می‌باشد:

سفیدتر شدن دندان‌ها

تغییر رنگ دندان‌ها و یا تیره‌تر شدن دندان‌ها معمولا با افزایش سن شخص مرتبط می‌باشد. در عین حال، دندان‌های سفید و خوش‌فرم در بهبود زیبایی ظاهری و جوان‌سازی شخص موثر هستند.

در ارتباط با اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت بایستی توجه کرد که پرکردگی‌های آمالگام یا نقره‌ای را می‌توان با کامپوزیت به رنگ دندان جایگزین کرد. سفید کردن دندان نیز می‌تواند سبب بهبود رنگ دندان‌های لکه‌دار شود. رنگ مورد نظر برای لمینت یا سفید کردن دندان با توجه به رنگ پوست و موها به دقت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. دندان‌پزشک در جهت برقراری تعادل بین رنگ‌ دندان‌ها و ایجاد لبخند زیبا دارای تخصص و تجربه کافی به این منظور می‌باشد.

تنظیم راستا و فضای بین دندان‌ها

در برخی از مواقع امکان دارد دندان‌ها کج باشند و یا فاصله بینشان وجود داشته باشد. در این صورت دندان‌پزشک می‌تواند با استفاده از ارتودنسی و اینویزیلاین و یا لمینت ظاهر دندان‌ها را اصلاح کند.

رفع مشکل دندان‌های از دست رفته

 دندان‌های که از دست رفته و افتاده باشند می‌توانند بر ظاهر دهان و نحوه قرارگیری‌ دندان‌ها تاثیر منفی بگذارند و همچنین سبب افزایش احتمال پوسیدگی دندان شوند. در این حالت استفاده از ایمپلنت یا بریج ضروری می‌باشد.

برجسته کردن لب‌ها و جوان‌سازی صورت

 می‌توان از روش‌های اصلاح طرح لبخند مانند ارتودنسی و یا جراحی دهان و فک جهت رفع ظاهر سالخورده صورت و جوان‌سازی استفاده کرد.

دندان‌پزشک جهت طرح‌ریزی برنامه درمانی و دستیابی به اهداف مورد نظر، با متقاضی همکاری خواهد کرد. این برنامه درمانی امکان دارد شامل روش‌های مختلفی مانند سفید کردن دندان‌ها، استفاده از باندینگ کامپوزیت، لمینت، روکش دندان، ارتودنسی و یا پیوند لثه ‌باشد.

هماهنگی و تعادل بین‌ دندان‌ها

 دندان‌پزشک می‌تواند از روش‌های مختلفی برای بهبود ظاهر دندان‌های ناهموار یا شکسته استفاده کند. همچنین لبخند لثه‌ای را می‌تون به منظور بهبود وضعیت ظاهری دندان‌ها، اصلاح کرد.

مراحل اصلاح طرح لبخند


معمولا اصلاح طرح لبخند شامل مراحل زیر می‌باشد:

  1. مشاوره: در ابتدا دندان‌پزشک به طور کامل وضعیت دهان و دهان متقاضی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و به تمامی پرسش‌های متقاضی پاسخ داده و نحوه اصلاح طرح لبخند را به طور دقیق برای او توضیح می‌دهد.
  2. طرح‌ریزی برنامه درمانی: به این منظور دندان‌پزشک مشکلات مرتبط با دهان و دندان مانند تحلیل لثه و حساسیت دندان‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. بخش‌هایی از دندان که دچار پوسیدگی شده‌اند، توسط روکش و پرکردگی ترمیم می‌شوند. در صورت نیاز، دندان‌های جلویی با لمینت پوشانده می‌شوند.
  3. روند درمان: پس از طرح‌ریزی برنامه درمانی، کل روند درمان برای یک دوره چند ماهه برنامه‌ریزی شده و این کار با مراحلی که برای بهبود عملکرد دندان و تسکین درد ضروری می‌باشند آغاز می‌شود.
  4. بررسی و محافظت از دندان‌ها: پس از تکمیل روند اصلاح طرح لبخند، به متقاضی توصیه می‌شود که هر شش ماه یک بار برای بررسی به دندان‌پزشک مراجعه کند. دندان‌پزشک همچنین اقدامات مورد نیاز برای مراقبت از دندان‌ها در منزل را به متقاضی آموزش می‌دهد.

روش‌های مختلف اصلاح طرح لبخند


روش‌های مختلف اصلاح طرح لبخند

در طی روند اصلاح طرح لبخند امکان دارد از روش‌های زیر استفاده شود:

  • ایمپلنت دندان: با وجود این که هدف اصلی تا حد امکان نگهداری از دندان‌های طبیعی می‌باشد، با این وجود در برخی از مواقع بعضی از دندان‌ها قابل ترمیم نمی‌باشند و امکان دارد به خارج کردن آن‌ها نیاز باشد. در چنین مواردی، استفاده از ایمپلنت دندان بهترین راه حل محسوب می‌شود چرا که سبب تقویت فک شده و زیربنای استواری برای دندان‌ها به شمار می‌رود.
  • آن‌لی دندان: یکی از روش‌های ترمیم دندانی که دچار آسیب‌دیدگی می‌باشد استفاده از آن‌لی (یا آنله) دندان می‌باشد. آن‌لی‌ها بارها بر روی دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند تا بافت جدید دندان را ایجاد کنند و سبب رفع نیاز به استفاده از روکش یا خارج کردن دندان می‌شوند.
  • پرکردگی به رنگ دندان: پرکردگی به رنگ دندان به جای پرکردگی‌های آمالگام یا نقره‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند و دارای ظاهر طبیعی می‌باشند.
  • جراحی حفره‌ای لثه: تحلیل لثه یک مشکل ناخوشایند محسوب شده و افراد این گونه تصور می‌کنند که ترمیم این مشکل دردناک می‌باشد. ولی با استفاده از تکنیک جراحی حفره‌ای ، لثه به وضعیت قبلی خود باز می‌گردد و سبب رفع نیاز به استفاده از پیوند لثه می‌شود.
  • سفید کردن دندان: سفید کردن دندان یک روش جهت افزایش زیبایی ظاهری دندان‌ها به شمار می‌رود و یکی از روش‌های اصلاح طرح لبخند محسوب می‌شود.
  • لمینت: پس از تمیز کردن دندان‌ها خصوصا در صورتی که استفاده از روش‌های درمانی برای رفع مشکل لثه‌ها الزامی باشد، می‌توان از لمینت دندان برای بهبود زیبایی ظاهری دندان‌ها استفاده کرد. در ارتباط با اصلاح طرح لبخند با لمینت بایستی توجه شود که استفاده از لمینت سبب رفع مشکلات مختلف دندانی شده و باعث ایجاد ظاهر طبیعی و لبخند زیبا می‌شود.

امکان دارد اصلاح طرح لبخند شامل مواردی مانند استفاده از روکش پرسلن، بریج و ارتودنسی و درمان آپنه یا وقفه تنفس در خواب نیز باشد. هدف از اصلاح طرح لبخند، بهبود زیبایی ظاهری دهان و دندان و افزایش اعتماد به نفس شخص می‌باشد.

در نهایت، اصلاح طرح لبخند سبب بهبود وضعیت سلامتی دندان‌ها و رفع عیب‌های ظاهری دندان‌ها می‌شود. به این منظور بایستی به دندان‌پزشک با تجربه و دارای مهارت زیاد در این زمینه مراجعه شود.

مراقبت‌های پس از اصلاح طرح لبخند


پس از اصلاح طرح لبخند، رعایت مداوم بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک الزامی است. برای مثال، جهت حفظ درخشندگی دندان‌ها، به تکرار جلسات سفید کردن دندان نیاز می‌باشد. لمینت نیز ممکن است دچار آسیب‌دیدگی شود و به تعویض نیاز داشته باشد. امکان دارد بر روی باندینگ کامپوزیت دائمی لکه ایجاد شده و نیاز به تعویض داشته باشد. روکش‌های دندان معمولا پس از 10 تا 15 سال به تعویض نیاز دارند.

مهارت و تخصص سازندگان تجهیزات دندانی و همچنین مواد انتخاب شده توسط دندانپزشک نیز بر ماندگاری اصلاح طرح لبخند تاثیر دارند. جهت دستیابی به بهترین نتیجه، بایستی در انتخاب دندان‌پزشک مورد نظر و همچنین مواد مورد استفاده در تجهیزات دندانی بسیار دقت شود.

پیش از اصلاح طرح لبخند، وضعیت دهان و دهان بایستی به طور کامل ارزیابی شود. دندانپزشک دندان‌ها، لثه‌ها، ساختارهای دندانی و نحوه قرارگیری دندان‌ها بر روی یکدیگر را به طور دقیق بررسی می‌کند تا اطمینان حاصل کند که متقاضی کاندیدای مناسبی برای اصلاح طرح لبخند محسوب می‌شود. در صورتی که ارزیابی دندان‌پزشک نشان دهد که شخص دارای مشکلات دهان و دندان می‌باشد (مانند مال اکلوژن یا وضعیت نامناسب دندان‌های فوقانی و تحتانی نسبت به یکدیگر- بیماری‌های لثه)، در این صورت پیش از اصلاح طرح لبخند، در ابتدا بایستی مشکل مورد نظر رفع شود.

هزینه اصلاح طرح لبخند


ماندگاری نتیجه درمان و هزینه اصلاح طرح لبخند به دندانپزشک، محل جغرافیایی، پوشش بیمه درمانی، وضعیت سلامت دهان و دندان و برنامه درمانی ویژه متقاضی بستگی دارد.

در صورت تشخیص هر گونه مشکلات دهان و دندان پیش از آغاز اصلاح طرح لبخند، امکان دارد هزینه درمان و همچنین مدت روند درمان افزایش پیدا کند. البته امکان دارد بخشی از هزینه درمان توسط بیمه پرداخت شود ولی با این وجود متقاضی بایستی نسبت به کسی که از سلامت کامل دهان و دندان برخوردار است، هزینه بیشتری پرداخت کند.

با رعایت کامل بهداشت دهان و دندان، شخص از لبخند زیبایی بهره‌مند شده و روکش و لمینت دندان نیز برای سال‌های زیادی ماندگار خواهند بود. در این صورت، ترمیم‌های دندانی ساخته شده از رزین در حدود 3 تا 9 سال (و یا بیشتر) ماندگار می‌باشند. ترمیم‌های دندانی پرسلن نیز پیش از نیاز به تعویض، در صورت مراقبت کافی در حدود 10 سال یا بیشتر ماندگار خواهند بود. بنابر این اصلاح طرح لبخند به طور کلی ارزش سرمایه‌گذاری را دارد.

عوارض اصلاح طرح لبخند


در صورتی که پروسه‌های اصلاح طرح لبخند توسط دندانپزشک مجرب انجام شود، هیچ عوارض خاصی ایجاد نخواهد شد. البته در برخی از موارد، امکان دارد متقاضیان دارای لثه‌های حساس برای مدت کوتاهی پس از درمان، کمی درد را تجربه کنند. یکی دیگر از عوارض اصلاح طرح لبخند، حساسیت شدید و احساس درد هنگام لمس لثه می‌باشد.

مقالات مربوطه

ایمپلنت متحرک
ایمپلنت

ایمپلنت متحرک

ایمپلنت متحرک : در زمان های گذشته دندانپزشکان از این نوع ایمپلنت‌ یعنی ایمپلنت متحرک دندان استفاده می کردند. در این نوع از ایمپلنت ها

مطالعه»
تماس با ما