کلینیک دندانپزشکی آرام

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان چیست

بلیچینگ دندان یا اصلاح لبخند، روشی برای سفید کردن دندان‌های طبیعی است که با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص انجام می‌شود.در این روش از مواد شیمیایی استفاده می‌شود تا رنگدانه‌های غیرطبیعی سطح دندان‌ها را از بین ببرند.

 اما روکش‌ها و ایمپلنت‌های دندان را سفید نمی‌کند. تأثیر بلیچینگ دندان بسته به جنس دندان‌ها و میزان تغییر رنگ آن‌ها دارد. بلیچینگ دندان می‌تواند تمام لکه‌ها و رنگ‌های ایجاد شده بر روی دندان‌های طبیعی را پاک کند، اما روکش‌ها و ایمپلنت‌های دندانی را سفید نمی‌کند. 

بلیچینگ خانگی

بلیچینگ دندان در منزل (Home bleaching) یکی از روش های سفید کردن دندان در خانه است ، و اگر قرار باشد که خودتان از این روش استفاده کنید، بهتر است که با دندانپزشک خود مشورت کنید تا برای دندان های بالایی و پایینی شما قالبی در نظر بگیرد.

بلیچینگ خانگی

 

 که این قالب های پلاستیکی و شفاف توسط دکتر دندانپزشک برای شما تهیه می شود با توجه به اندازه لثه های بالا و پایینی شما تا بتوانید ژل کننده را در قالب قرار دهید و در منزل هم از آن استفاده کنید. بلیچینگ در خانه احتیاج به صبر و حوصله دارد و با توجه به غلظت مواد مصرفی آن، حداقل دو هفته ای زمان نیاز دارد.

عوارض بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان یک روش دندانپزشکی ایمن و موثر برای سفید کردن دندان‌ها است. با این حال، این روش نیز مانند هر روش درمانی دیگری، عوارض احتمالی خود را دارد. دو مورد از عوارض احتمالی بلیچینگ دندان، تحریک لثه و آسیب رساندن به مینای دندان است. 

که یکی از عوارض بلیچینگ دندان، حساسیت دندان است. و حساسیت معمولاً خفیف است ، با استفاده از خمیر دندان ضد حساسیت و رعایت بهداشت دهان و دندان برطرف می‌شود. با این حال، در برخی موارد، ممکن است که این حساسیت طولانی مدت باشد. استفاده نادرست از مواد شیمیایی و سفید کننده به مینای دندان آسیب وارد می کند و موجب پوسیدگی و حساس تر شدن آن می شود.

 

عوارض بلیچینگ دندان

 در بعضی از مواقع هم آسیب جبران ناپذیری به دندان وارد می شود که با مشورت پزشک نیاز به ترمیم یا روکش دندان می باشد.

برای کاهش خطر عوارض بلیچینگ دندان، بهتر است این روش را زیر نظر دندانپزشک انجام دهید. دندانپزشک می‌تواند از مواد سفید کننده با غلظت مناسب استفاده کند و از آسیب رسیدن به مینای دندان جلوگیری کند.

در اینجا چند نکته برای کاهش خطر عوارض بلیچینگ دندان آورده شده است:

  • قبل از انجام بلیچینگ دندان، با دندانپزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که این روش برای شما مناسب است.
  • اگر دندان‌های حساسی دارید، قبل از انجام بلیچینگ دندان با دندانپزشک خود مشورت کنید.
  • در طول دوره بلیچینگ دندان، از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی خودداری کنید.
  •  دائمی نبودن نتیجه درمان
  • ایجاد حساسیت دندانی و لثه
  •  قابل پیش‌بینی نبودن نتیجه درمان
  • موثر نبودن برای تمام دندان‌ها
  • پس از انجام بلیچینگ دندان، از خمیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید.

با رعایت این نکات، می‌توانید از بلیچینگ دندان برای داشتن لبخندی زیبا و درخشان استفاده کنید. اگر پس از انجام بلیچینگ دندان دچار عوارضی مانند حساسیت دندان یا تحریک لثه شدید، حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید.

در مورد استفاده افراطی از لاک‌ سفید کننده دندان و بلیچینگ نیز باید توجه داشت که این کار می‌تواند باعث تغییر رنگ و شفافیت دندان‌ها شود. مینای دندان به طور طبیعی دارای رنگ زرد مایل به سفید است. استفاده از مواد سفید کننده باعث می‌شود که این رنگ زرد از بین برود و دندان‌ها سفیدتر شوند.

با این حال، اگر از مواد سفید کننده بیش از حد استفاده شود، ممکن است رنگ طبیعی دندان‌ها نیز از بین برود و دندان‌ها به رنگ سفیدی غیر طبیعی درآیند. همچنین، ممکن است شفافیت دندان‌ها نیز کاهش یابد.بنابراین، بهتر است از مواد سفید کننده به طور متعادل استفاده شود و از استفاده بیش از حد آن خودداری شود.

انواع روش های سفید کردن دندان

روش های بسیار زیادی برای سفید کردن دندان وجود دارد که بعضی از این روش ها شیمیایی و بعضی های دیگر هم غیر شیمیایی هستند، و برخی از این روش ها در منزل و بعضی از این روش ها هم در مطب پزشک انجام می شود. و هدف همه این روش ها سفید کردن دندان است که این روش ها عبارتند از:

  1. پراکسید هیدروژن
  2. کامپوزیت دندان
  3. لمینیت دندان
  4. جرم گیری
  5. نمک
  6. خمیردندان سفید کننده

سفید کردن دندان در دندانپزشکی

در این روش، دندانپزشک مواد سفید کننده را به طور مستقیم روی دندان‌ها قرار می‌دهد و از نور یا لیزر برای فعال کردن آنها استفاده می‌کند. این روش معمولاً یک تا دو جلسه طول می‌کشد و می‌تواند به طور قابل توجهی دندان‌ها را سفید کند.

بلیچینگ در مطب دندانپزشکی و زیرنظر پزشک معمولا سریع تر از بلیچینگ در منزل است. در روش بلیچینگ در مطب، دندانپزشک مواد سفیدکننده غلیظ‌تری را روی دندان‌های شما قرار می‌دهد و از نور یا لیزر برای فعال کردن آنها استفاده می‌کند. این کار باعث می‌شود که مواد سفیدکننده سریع‌تر و موثرتر عمل کنند.

در روش بلیچینگ در منزل، شما باید یک قالب از دندان‌های خود را به دندانپزشک بدهید تا مواد سفیدکننده را در آن قرار دهد. سپس، باید این قالب را به مدت چند ساعت در روز در دهان خود قرار دهید. این روش معمولاً زمان‌برتر از بلیچینگ در مطب است و ممکن است نتایج آن به اندازه بلیچینگ در مطب قابل توجه نباشد.

در هر دو روش بلیچینگ، ممکن است عوارض جانبی خفیفی مانند حساسیت دندان و تحریک لثه ایجاد شود. این عوارض معمولاً موقتی هستند و با گذشت زمان برطرف می‌شوند.

برای دستیابی به نتیجه مطلوب در بلیچینگ دندان، مهم است که از دستورالعمل‌های دندانپزشک خود به دقت پیروی کنید. همچنین، باید از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی و رنگی پس از بلیچینگ خودداری کنید. این کار به حفظ نتایج بلیچینگ و جلوگیری از تغییر رنگ مجدد دندان‌ها کمک می‌کند.

برای دریافت مشاوره و درمان تغییر رنگ دندان هایتان میتوانید با مرکز دندانپزشکی آرام تماس بگیرید.

منبع:

https://www.webmd.com/oral-health/teeth-whitening-and-bleaching

https://www.oralb.co.uk/en-gb/oral-health/conditions/teeth-whitening/how-teeth-whitening-works/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAgeeqBhBAEiwAoDDhn2ZfJP6cv8y5ljh-mUQS0ust0qK6_HNkel0-L-3O3JCtSJUfYjC18BoCjS8QAvD_BwE

مقالات مربوطه

دلایل بوی بد دهان
متخصص بیماری های دهان و دندان

دلایل بوی بد دهان

دلایل بوی بد دهان؟ بوی بد دهان یا هالیتوز زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها باقیمانده غذا را در دهان می‌خورند و ترکیبات بدبو تولید می‌کنند.دلایل

مطالعه»
تماس با ما